Къде и как да съхранявате обувките си: готови решения и оригинални идеи

Колко чифта обувки имате? Чифт за пролетно-есенния сезон, чифт зимни обувки, летни, спортни, изпълнителни, както и чехли или джапанки? Добавете обувките на вашето домакинство към списъка. А също и тези обувки и ботуши, които отдавна не сте носили. И всеки чифт се нуждае от свое отделно място – в крайна сметка обувките имат нужда от грижи и поддръжка.

В тази статия сме събрали  най-добрите начини за съхранение на обувки, от готови решения, които могат да бъдат намерени на пазара, до оригиналната употреба на импровизирани средства. Също така подготвихме препоръки как правилно да съхранявате обувките си, така че да изглеждат по същия начин, както когато са били закупени.

Откъде да започнем: анализ и сортиране

Трябва да започнете да организирате съхранението им, като сортирате обувките си. Можете да сортирате по сезон, по вид или по цвят: ботуши до ботуши, маратонки към кецове. Това ще помогне да се определи колко място се изисква. И също така преценете от кои ненужни чифтове можете да се отървете – подарете, продайте или ги изхвърлете.

Как да съхранявате обувките си: подготовка

Преди да поставите обувките си в кутия или да ги поставите на рафта, струва си да коригирате дефектите – фиксиране на подметката или подмяната и. След това почистете и обработете със защитни и подхранващи агенти. На чифтовете, които могат да се деформират, трябва да се осигури допълнителна подкрепа за поддържане на обема: специални държачи за плесени са подходящи за съхранение на ботуши, като е достатъчно да поставите хартия вътре. Тази грижа ще удължи живота на вашите обувки и дори години по-късно те ще изглеждат като нови.

Къде да съхранявате обувките си: най-добрите готови решения

Когато избирате готови начини  за съхранение, трябва да преценявате според броя обувки и площта на помещението, в което могат да бъдат разпределени за съхранение. Подходящ е килера, както и коридора, ниши в стените, вградени гардероби.

 

ВАЖНО! Не се препоръчва да съхранявате обувки на балкон, в гараж, неотопляемо мазе, таван или къща – отразяват им се зле  студ, топлина и влага.

Съхраняването на обувки в килера е най-добрият начин. В него ще има достатъчно място за преместване на цялата колекция обувки за всеки член на семейството и организиране на правилното съхранение за всеки чифт.

Съхранението на обувки в шкафа е най-простото и популярно решение. Стелажите за обувки са най-подходящи. Но можете да използвате и просторни гардероби, като отделите място в тях за кутии за обувки или прикрепите органайзер към вратата.

Можете да организирате съхранение на обувките си и  под леглото. Сгънете чифтовете в чекмедже за съхранение, ако такива са предвидени в дизайна на леглото или дивана или използвайте органайзери.

Източник: Магазин за обувки – mes.bg

Вашият коментар