Как да съчетаем завесите с покривалото за легло в спалнята

Как можете да вземете правилното решение при избора на завеси и покривки  за спалнята си? Ето няколко съвета за това как да подберете подходящото спално бельо!

Текстура

Сатенът и кадифето, памукът и брокатът едва ли ще могат да се „сприятеляват“ помежду си в едно и също пространство. Обърнете внимание на материала със същата текстура. В този аспект дори малките неща са важни. Спалня, където прозорците са украсени само с летящ тюл, а на леглото има тежък брокат, едва ли ще изглежда органично.

Цветен спектър

Цветът в интериора е истинска пристрастяваща наука! Контрастите, допълващите комбинации и нюанси на нюанси могат да придадат на помещението съвсем различно настроение. Ето няколко печеливши комбинации от текстил:

100% съвпадение – Завесите и покривките, които напълно съвпадат на сянка, ще съвпадат, каквото и да се каже. Те могат да бъдат ушити от една и съща тъкан и да си позволите да си играете с текстурата: например, добавете ватирани елементи на покривката или смачкани детайли по завесите.

Контраст по тон – Помните ли как изглежда скалата за избор на цвят във всеки компютърен редактор? Един и същи цвят се размива в много различни нюанси. Така че, ако изберете цвета на завесите от единия край на тази скала, а цвета на покривката от другия, комбинацията със сигурност ще бъде хармонична!

Контраст за топлина – В този случай е много важно да изберете правилния тон на плата – прасковеното ще се комбинира с небесно синьо, а изумрудено с вино. Също така е възможно да изберете красива комбинация, контрастираща както по наситеност на цветовете, така и по температура, но има много повече риск от грешка. Затова помним правилото: еднакво по лекота, различно по топлина!

Симфония – Свързването на завеси и покривки за легло през други елементи на спалнята е сложно, но определено забележително решение. Например тъмните индиго затъмняващи завеси могат да бъдат завързани с бяло олекотено покривало през различни нюанси на дънкови възглавници или синьо и бяло каре. В идеалния случай, ако същият синьо-бял орнамент е взет от тапет и, например, нощна лампа.

Източник: https://spalno-belyo.com/za-spalnqta-i-doma

Вашият коментар