Как да се измъкнем от кредитите в 5 стъпки

Дългът има начин да се трупа по-бързо, отколкото много от нас си дават сметка. Например, ако имате много дългове по кредитни карти с висока лихва, може да се почувствате, че никога няма да постигнете напредък. За щастие е възможно да се измъкнете от дълга по-бързо, ако се справите по правилния начин. Освен това можете да спестите значителна сума пари в процеса.

 

Ето пет стратегии за изплащане на кредити

  • Изплащането на дълга може да изглежда поразително, но не е задължително, ако имате план.
  • Първата стъпка е да знаете къде отиват парите ви в момента. Тогава можете да започнете да намалявате ненужните разходи и да използвате резервните пари за изплащане на дълга.
  • Ще спестите пари и ще изплатите дълга си по-бързо, ако започнете с най-високите си лихви.
  • Заемът за консолидация на дълга може да помогне за намаляване на лихвения процент, който плащате по дълга си.
  1. Създайте бюджет

Ако харчите повече, отколкото правите, или ако в бюджета ви няма достатъчно място за дишане, потърсете области, където можете да намалите, за да намалите разходите си.

  1. Увеличете доходите си

Що се отнася до освобождаването на пари, има само толкова много ъгли, които можете да изрежете. След като създадете бюджет и премахнете някои разходи, следващата ви цел трябва да бъде да увеличите доходите си.

  1. Използвайте Стратегията за лавина на дълга

Когато намерите допълнителни пари за изплащане на дълговете си, трябва да решите как най-добре да ги използвате. Най-ефективният инструмент за много хора понякога се нарича стратегия за дългова лавина

  1. Помислете за консолидация на дълга

Ако имате дълг с висока лихва, консолидацията на дълга може да ви помогне да ускорите изплащането си. С консолидацията на дълга вземате личен кредит в банка или друг уважаван кредитор и го използвате, за да изплатите останалите си дългове.

  1. Проследете напредъка си

Отърваването от дълга не се случва за една нощ и е лесно да загубите мотивацията си по пътя.

 

Вашият коментар