Как да се занимавате с музика, без да пречите на съседите си?

Колко пъти сте попадали в ситуация, в която, когато докато тренирате на своя музикален инструмент, семейството, съквартирантите (в случай че не живеете сами) или съседите ви дават да разберете по един или друг начин, че звукът им пречи и трябва да прекратите?

В тази статия сме се заели да ви избавим от тези неприятни ситуации, като ви предложим 3 алтернативи, за да можете да се занимавате с музика, без да пречите на съседите или съквартирантите си.

Звукоизолация

Звукоизолирането на помещение не винаги е лесно. Най-общо казано, звукоизолацията включва изграждане на структура от вътрешната страна на стените на помещението. Целта е да се създаде допълнителна бариера, която да предотврати преминаването на звука. Процесът обикновено е ограничен от пространството и дизайна на помещението. Опитайте да поставите каменна вата върху стените на помещението, което искате да звукоизолирате, за да подобрите звукоизолацията.

Ако търсите нов апартамент, уверете се, че стените са от тухли или бетон. Тези видове материали могат да обезшумят доста ефективно.

Ако ще използвате високоговорители, най-добре е да ги поставите до стената и от външната страна на апартамента. По този начин съседите ви ще чуват по-малко звука.

Звукоизолирани кабини

Не всеки знае за съществуването на звукоизолиращата кабина. Те се продават в готов вид и могат да бъдат персонализирани според собствените ви нужди или да бъде закупен предварително определен формат.

Очевидно е, че цената варира в зависимост от размера на кабината, характеристиките, производителността, дали е изработена по поръчка или не, както и от други аспекти.

Предимствата на тези звукоизолирани кабини са:

  1. Не позволяват на външни шумове или звуци да достигнат до вътрешността на кабината, така че хората вътре в кабината няма да чуват нищо, което се случва навън, за да могат да учат, записват или репетират, без да се разсейват.
  2. Качествените звукоизолирани кабини не позволяват на звука или шума от вътрешността на кабината да излезе извън нея. Така няма да пречите на съседите или близките си и всеки ще може да извършва нормално дейността си.

Акустична обработка

Акустичната обработка и звукоизолацията не са едно и също нещо. Те служат за две напълно различни цели. Звукоизолацията се фокусира върху контролирането на шума и предотвратяването на неговото излизане или влизане в помещението.

Акустичната обработка включва абсорбиране на излишния резонанс в помещението. За тази цел се използват панели от пяна и бас капани. Въпреки че те няма да бъдат решаващи за предотвратяване на въздействието на силните звуци върху съседите, те предлагат допълнителна помощ.

Вашият коментар