Какво трябва да знаем за конферентното оборудване?

Когато се опитвате да впечатлите потенциални клиенти или партньори, първите впечатления са от значение. Ето защо е важно да създадете страхотна обстановка за конферентна зала, която ще накара гостите ви да се чувстват комфортно и нетърпеливи да правят бизнес с вас. За да можете да се насладите на съвършена конферента зала ще ви е необходимо качествено и добре подбрано конферентно оборудване. В тази статия ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за конферентното оборудване. 

Звук

Има няколко ключови неща, които трябва да имате предвид, когато настройвате акустиката за вашата конферентна зала. Първо, уверете се, че стаята е достатъчно голяма, така че гласовете да могат да се носят без ехо или реверберация. Ако пък помещението е с ограничени размери, посъветвайте се с професионалист, който може да ви помогне да подберете правилните озвучителни решения, които да си помогнат максимално да отстраните проблема.

 

Второ, желателно е да се погрижите за абсорбцията на възможно най-много звук, като например по време на използване на неща като килими, завеси и акустични панели. Не на последно място, разчитайте на качествен озвучаване. 

 

Високоговорителите във вашата конферентна зала могат да силно на вашето преживяване, както и на преживяването на вашите колеги или партньори. Не съществува перфектен продукт, който да пасва на всяко пространство. Например, звукова лента, поставена под телевизора, може да бъде идеална за малка стая за сбирки, осигуряваща озвучаване на 2-3 души, които могат да се поберат в пространството. 

 

За по-големи конферентни зали, където се провеждат екипни срещи от повече хора, трябва да разгледате няколко броя високоговорители, които да инсталирате директно на стената или тавана. Стратегически разположени, тези високоговорители ще осигурят кристално чисто аудио в цялата стая.

Осветление

Правилното осветление е от съществено значение за всяка конферентна зала. Добре е да избягвате силните флуоресцентни светлини, които могат да бъдат раздразнителни и да причинят умора на очите. Вместо това изберете по-меко, разсеяно осветление, което ще създаде по-приятна среда. 

 

В днешно време, LED светлините са предпочитани за осветление на офиси и конферентни зали, в сравнение с флуоресцентните лампи. Въпреки че първоначално са по-скъпи от флуоресцентните лампи, LED светлините предоставят на компаниите предимството да спестяват пари с течение на времето. LED светлините използват 75% по-малко енергия от традиционното осветление, а същевременно издържат 25% по-дълго от флуоресцентните лампи, така че не изискват подмяна толкова често, колкото флуоресцентното осветление.

Kамери

Ако планирате да използвате видеоконферентна връзка, тогава ще трябва да обърнете

специално внимание на наличните камери в помещението, както и тяхната настройка. Първо, уверете се, че камерите са разположени така, че да обхващат всички в стаята. Второ, поставете камерите на правилната височина, така че да не презентират участниците под неподходящ ъгъл. Също, добре е да проверите, дали камерите имат широко зрително поле, което ще направи употребата им по-лесна и приятна, тъй като няма да се налага да отделяте трърде много време за правилно позициониране.

Mикрофони

Добрите микрофони са от съществено значение за всяка конферентна зала. Подберете качествени микрофони, специално създадени за конферентни зали и ги разположете така, че да улавят всички в залата. Второ, подобно на камерите, важно е микрофоните да са позиционирани на правилната височина. Лошо разположените микрофони може да доведат до проблеми със звука, като обратна връзка от близки аудио източници или проблеми с покритието, когато една част от стаята е по-силно озвучена от друга, особено в съвременните офиси с много стъкла и твърди повърхности, които отблъскват звука наоколо. 

 

Имайки достъп до тази информация, вие можете да вземете правилните решения, които и  да създадете перфектната конферентна зала, която изцяло отговаря на вашите нужди. Като обръщате специално внимание на акустиката, осветлението, камерите и микрофоните, можете да гарантирате, че вашата конферентна зала е оборудвана за успех и е комфортна и приятна за вас, вашите колеги, партньори и клиенти.

Вашият коментар