Осветителните тела, които ще ви помогнат да разширите малък апартамент

Уединението и спокойствието от живот в апартамент или студио са неповторими. При малка квадратура обаче и при малко количество естествена светлина, адекватното осветление може да се окаже трудно. За да компенсирате липсата на слънчева светлина може да използвате осветителни тела Lightluxury, но при ограниченото пространство няма да можете да поставите по една подова лампа във всеки ъгъл и ще трябва да търсите други варианти.

Едно единствено осветително тяло на тавана като полилей или пендел няма да добави нужните светлинни слоеве, за да изпълнявате всяка задача при подходяща светлина. Всяка от изброените по-долу идеи за осветление на студио и малък апартамент е чудесен начин да направите пространството си по-голямо и по-приветливо. Нека да започнем с основните съвети.

Четири ключови съвета при избора на осветление за апартамент

Използвайте няколко вида осветителни тела. Не взимайте просто подова лампа, която да допълни осветлението с лунички във вградения таван. Осветлението може да се състои от няколко вида осветителни тела, които в най-идеалния случай са регулируеми. По този начин можете да променяте количеството светлина, както ви харесва, за да поддържате апартамента си място за почивка или активна дейност.

Осветявайте директно върху предметите. Стенните аплици са чудесни за подчертаване на мебели или стенни произведения на изкуството. Това директно осветление е от ключово значение, за да изглежда малкият ви апартамент по-голям. Независимо дали използвате акцентни лампи за директно осветяване, ще постигнете ефекта на избледняваща стена, който кара пространството да изглежда по-голямо.

Изберете универсално осветление. Много от горепосочените идеи за осветление на студио и малък апартамент имат няколко приложения. Настолните лампи са чудесни за четене, работа или дори за рязане на зеленчуци върху кухненския плот. Преди да изберете настолна лампа, помислете от какво точно се нуждаете, след което изберете лампи, които отговарят на няколко изисквания.

Апартаментът ви ще изглежда по-голям, ако в него грее повече светлина. Понякога обаче може да искате повече тъмнина и заради това вземете предвид и възможността да добавите димери.

Няколко практични идеи за осветителни тела за малък апартамент

Основно високо осветление

Избирайки осветление, винаги трябва да започнете с основната светлина, която се предоставя от полилей или плафон. Горното осветление на практика не оказва влияние върху това колко голямо изглежда пространството в апартамента ви. То хвърля само широк лъч.

Таванните осветителни тела

Таванните осветителни тела са най-разпространеният тип горно осветление. Те включват две основни категории:

  • Осветителни тела за вграждане. Тези осветителни тела са вградени в тавана, което означава, че долната част на крушките ще бъде на едно ниво с нивото на тавана или малко над него. Тези осветителни тела са често срещани в малките апартаменти, защото не заемат почти никакво място и въпреки това разпръскват достатъчно светлина.
  • Осветителни тела. Тези осветителни тела стават все по-популярни, тъй като всяка отделна светлина на релса може да се регулира, така че можете да насочите осветлението на тавана, в посоката, в която желаете. Осветителните тела могат да внесат и достатъчно декоративна атмосфера във вашето студио.

Висящи лампи

Ниско висящите висящи лампи осигуряват особено гъвкаво горно осветление. Те привличат вниманието и висят само на няколко метра над повърхността, за да осигурят едновременно акцент в помещението и околно осветление. Ако окачите тези лампи над работна повърхност или бюро, можете да използвате осветлението им и като осветление за задачи.

Често ниско висящите висящи осветителни тела изискват електротехник, който да монтира допълнително окабеляване, така че имайте го предвид.

Подови лампи

Подовите лампи са чудесна алтернатива на таванното осветление в повечето студиа. Техните основи заемат съвсем малко пространство, така че можете да ги поставите плътно до леглото или в свободен ъгъл в другата част на стаята. Някои подови лампи се предлагат и с две или три отделни тела, с огъващи се стъбла и с други екстри, които ви дават допълнителна гъвкавост за разпределяне на осветлението.

Светлината от подовите лампи често е толкова силна, колкото и при луничките във вграден таван, а подовите лампи са по-лесни за поставяне, тъй като няма да ви е необходима стълба или допълнителни имения за монтаж. И може би по-важното е, че тъй като подовите лампи са осветителни тела, които се включват в контакта, не е необходимо да добавяте нови кабели. Въпреки това, подовите лампи обикновено имат по-малко крушки и може да се наложи да ги комбинирате с настолни.

малък апартамент с естествена светлина

Настолни лампи

Рядкост е околната светлина, да достига до всяко кътче на студиото ви. Настолните лампи могат да компенсират този пропуск. Ако установите, че подовите лампи не могат да осветят ключова част от бюрото ви, настолната лампа може да ви осигури така необходимата допълнителна светлина. Те могат да бъдат полезни и за нанасяне на грим или за четене в леглото.

Стенни аплици

Стенните аплици са универсален тип осветление за студио или малък апартамент. Те могат да осветяват входните пространства и да акцентират върху най-добрите ви мебели или произведения на изкуството на стената. Въпреки че традиционно изискват допълнително електрическо окабеляване, стенните аплици с възможност за включване в контакта, стават все по-разпространени. С помощта на обикновени свещници, няколко настолни лампи и многобройни подови лампи можете да осветите достатъчно добре почти всяко студио, дори и такова без прозорци.

Естествена светлина

Ако приемем, че студиото ви има прозорци, не бива да се страхувате да използвате естествената светлина. Слънчевата светлина, която прониква в апартамента през прозорците, е чудесна основа, върху която да изградите дизайна на осветлението.

Цветни светлини

Повечето осветителни тела са бели или жълти на цвят, но с интелигентните LED лампи, можете да залеете стаята си с почти всеки цвят на дъгата. Интелигентните LED светлини са едни от най-разпространените цветни светлини. Стандартните LED светлини отдавна са приветствани заради икономията на енергия, така че си струва да го обмислите като вариант.

Вашият коментар