21-ви век: векът на изкусното и ароматно шоколадово вино

Стотици проведени проучвания в цял свят показват, че две от нещата, които помагат на човешкото здраве, са няколко блокчета черен шоколад и чаша червено вино. И тъй като поддържаме тезата на специалистите, решихме да създадем един истински чудодеен елексир, смесвайки тези два продукта.

Ако вие сте почитател на всички десерти с шоколад и до този момент все още не сте чували за шоколадово вино, то значи е време да се засрамите! Сега ще ви покажем една от най-нестандартните, но същевременно и уникални рецепти с шоколад, които може да опитате някога. Тя може спокойно да бъде причислена към традиционните домашни рецепти с шоколад.

Продуктите, от които ще имате нужда, са една и половина чаша прясно мляко, чаша червено вино, черен шоколад и малко бита сметана за декориране. Най-напред трябва да се настърга шоколадът и именно това доближава тази рецепта към останалите рецепти с разтопен шоколад, защото след като се добави към млякото, на средно висока температура той трябва да се разтопи напълно. Именно по този начин се процедира и когато се приготвят рецепти с течен шоколад.

Използва се черен шоколад, а не млечен, тъй като ако вие готвите рецепти с бял шоколад например, те ще станат много сладки заради допълнително добавената захар в блокчетата му. Поради тази причина съветваме всички, които са решили да създадат това шоколадово вино, да се придържат към гореизброения текст, описващ изпитани рецепти с натурален шоколад. Следващата стъпка е да изсипете червеното вино и да изчакате малко, докато не се затопли течността. Краят на една от най-интересните и нестандартни шоколадови рецепти е почти дошъл.

Много хора питат дали това вино може да бъде причислено към класическите десерти с течен шоколад, но това сравнение не е никак правилно, тъй като тук не е използван никакъв шоколад в течна форма, а само и единствено суров такъв. Това е така, тъй като течният шоколад има твърде голяма гъстота, дължаща се на многото съставки в него, докато разтопеният суров създава по-лека и мека текстура. Затова ние ще причислим тази рецепта към най-обичаните от всички заети хора по света лесни десерти с шоколад.

Вашият коментар