Защо е по-добре да ходим за риба сами?

За много хора е предпочитано да отидат за риба с компания. Да цвърчат пържоли, да играят деца, да се направи нощувка на палатка, да се лее бира – направо да се зачуди човек дали риболовът не е претекст за уикенд с приятели или семейството. Ако е така няма смисъл да се слага и риболовът в и без това тежката програма. В тази статия ще обърнем внимание на всички, които вярват, че риболовът е самотно занимание за връзката между човека и природата и намират в него своето спокойствие. Ето няколко причини защо е хубаво да ходите за риба сам:

Не се съобразявате с никого

“Рано ми е да тръгвам в 7”, “Искам да спрем там!”, “Тук има много комари!” и редица други изисквания и оплаквания са чували хората, които са отивали за риба със семейството или с приятелска компания. Малко са тези, които не изявяват излишни претенции и наистина разбират нуждата просто да се отиде до водоема, да се хвърли въдицата във водата и да се говори възможно най-малко.

Тишина и спокойствие

След тежка работна седмица с много нерви и натоварени задачи имате нужда от две неща – тишина и спокойствие. Нито шумната компания, нито крещящите деца ще ви дадат тези две неща. Именно заради това е добре да се насладите на тези моменти на уединение сред природата и да се радвате когато имате възможност да излезете и да ловите риба сами.

Време за вас

Това може да звучи малко комично, но наистина е добре човек да има време за себе си, в което да остане насаме с мислите си. За някои това е да вървят сред природата, за други да пушат наргиле на спокойствие или пък чаша уиски в тъмна стая, а за вас това е риболовът. И това е прекрасно – докато съзерцавате водоема и спокойната вода може да помислите над важни неща, за които никога не сте имали време и да направите равносметка.

Вие сте господар на деня си

Искате да ловите риба два часа и после да дремнете в палатката или в колата? Няма проблем? Искате цял ден да стоите в лодката – вие решавате! Искате да отскочите до близкото село и да изядете едно шкембе в селската кръчма – давайте смело! Денят е изцяло ваш и може да правите с времето си каквото си искате. Нормално е в даден момент дори да ви доскучае, но винаги може да разнообразите с една разходка или друга дейност.

Вашият коментар