Мултифункционални панталони: Измислени за армия и полиция, идеални за ежедневието

Много от добре познатите неща в ежедневието ни първоначално са били измислени за армията и/или полицията преди да влязат като услуги и продукти за масовите потребители на пазара. И тук не говорим само за неща като GPS технологията, но и за доста по-ежедневни примери като дрехи. Една от частите от облеклото на военните и полицаите, която е широко разпространена са кубинките, но нека обърнем внимание на друг елемент от техния гардероб, който си струва да се помисли като вариант за ежедневна употреба – мултифункционалните панталони, които са измислени за армия и полиция, но са идеални за ежедневието.

 

Ако се замислим, ще видим, че основните характеристики, които търсим в един панталон за нашето ежедневие се припокриват на 100% с тези, които са заложени като стандарт в изработката на дрехи за военните и полицаите – да бъдат удобни, функционални, да ни дават свобода на движение, да са здрави и устойчиви. В реалния си живот едва ли ще преминем през толкова премеждия колкото един военен или полицай, но със сигурност не пречи да се радваме на удобството и качеството, което ни се предлага и на което се наслаждават те.

 

Редно е да също така да отбележим, че дрехите, които са измислени са армия или полиция винаги са давани като еталон за здравина и това е нещо, което може да бъде много важно когато искаме да направим инвестиция в качествено облекло. Нека не забравяме, че през 90-те беше доста популярно в България да се търсят полицейски униформи втора употреба (без никакви отличителни знаци, разбира се) именно заради качеството на тяхната изработка.

 

Един голям мит, който трябва да разбием е, че мултифункционалните панталони, макар измислени за армия и полиция нямат строго специфичен външен вид, който да ги отличава. В моделите за ползване в ежедневието ще видите красиви и стилни дизайни. Разбира се, има по нещо за всички фенове на камуфлажа, но като цяло може да сте спокойни, че няма да ви привикат да рапортувате в близката казарма ако ви видят на улицата с тях.

 

Последната заблуда, която си струва да оборим е свързана с цената. Въпреки всички свои страхотни качества (включително непромокаемост на някои модели), мултифункционалните панталони нямат съществена ценова разлика с едни дънки, които бихте си купили в мола при седмичния си шопинг. Разбира се, качеството има цена, но тя не е много различна от далеч по-некачествените дрехи, които носим в ежедневието си. Струва си да инвестираме в качествено облекло за себе си.

 

Вижте повече за тактическото облекло на сайта Brannik.bg

Вашият коментар