ДЕТСКИ НАРОДЕН ХОР „ПЕСНОПОЙЧЕ” ПРИ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ-1897”- ГРАД ПАЗАРДЖИК

ДО ВСИЧКИ РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА!

Скъпи сънародници,

Аз, Георги Иванов – диригент на Детски народен хор „Песнопойче” при Народно читалище „Христо Ботев-1897” – град Пазарджик и всички деца от състава, се обръщаме с огромна молба за помощ към всички Вас!

Започнахме новия творчески сезон без красивите и пъстри народни носии, които ни бяха отдадени за ползване от Общински детски комплекс – Пазарджик, където се помещавахме до средата на месец август тази година. За наша огромна радост, получихме подкрепа от Народно читалище „Христо Ботев – 1897г.”, чието ръководство ни предостави уютна зала за осъществяване на репетиционната дейност.

В Детски народен хор „Песнопойче” участват 52 деца, момичета и момчета на възраст между 4 и 17 години. Изпълнителите са разделени в две групи – концертна и подготвителна.

Диригент на Детски народен хор „Песнопойче” е Георги Иванов – възпитаник на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, в специалностите Етномузикознание, Дирижиране и Музикална педагогика.

Репертоарът обхваща всички музикално-фолклорни диалекти на България, като превес заемат песните от Пазарджишкия край. Изпълняват се автентични български фолклорни песни и хорови обработки на бележити композитори, сред които: Филип Кутев, Кирил Стефанов, Стефан Кънев, Цветанка Варимезова, Стефан Драгостинов, Стефан Мутафчиев и др.

Имаме огромно желание да участваме активно в културни събития в града ни, в страната, а защо не и извън пределите на България! Към настоящия момент получаваме десетки покани за концерти, фестивали и конкурси, които не можем да осъществим, поради липсата на сценично облекло.

Ние вярваме, че по Коледа стават чудеса и се надяваме нашата мечта да се сбъдне! Необходимата сума, която трябва да съберем е 3800 лева. Молим всички, които имат финансова възможност и желание да ни помогнат – който с колкото може, за да имаме отново народни носии, да продължим да съхраняваме и опазваме българския песенен фолклор и да носим гордо славата на град Пазарджик и България!

ЗА КОНТАКТ:

Георги Иванов – диригент, телефон: 0894945835

Web: http://bulgarianchoir.simplesite.com/

Youtube: http://www.youtube.com/c/BulgarianchoirSongbird

e-mail: choirbg@gmail.com

Дарения може да изпращате по сметката: ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

клон ПАЗАРДЖИК IBAN: BG51UBBS80021087334420 BIG: UBBS BGSF

за Детски народен хор „Песнопойче”

Paypal: georgipazardzhik@gmail.com

С ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ

И НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ!

ГЕОРГИ ИВАНОВ – ДИРИГЕНТ НА ДЕТСКИ НАРОДЕН ХОР „ПЕСНОПОЙЧЕ”

Вашият коментар