Фулфилмънт услуги за електронна търговия

Независимо дали смятате да стартирате бизнес за електронна търговия, или продавате продукти от известно време, вероятно сте мислили за складиране, доставка и изпълнение.

Разбира се, осъществяването на продажби е вълнуващата част. Но какво се случва след като поръчката е направена? По някакъв начин продуктът ви трябва да попадне в ръцете на клиентите.

Има три начина, по които това може да се случи:

  • Продавате продукт от дропшипър, който изпълнява поръчките за вас.
  • Изпълнявате сами поръчките си – самостоятелно или с екип.
  • Работите с логистична компания, която ще се занимава със складирането и изпълнението на поръчките ви.

Фулфилмънт услуги

Фулфилмънт услугите в електронната търговия са идеални за предприятия, които не искат да се занимават с доставка или са надхвърлили съществуващите възможности за складиране до степен, в която вече не са в състояние сами да изпращат поръчки.

Какво прави фулфилмънт центърът за изпълнение на поръчки?

Макар че всеки център за изпълнение работи по малко по-различен начин, всички те постигат едно и също нещо: те действат като команден център за всички ваши нужди, свързани с подготовката и изпращането на поръчки. Центровете за изпълнение също така се ползват като складови помещения за съхранение на инвентара, което ви позволява да съхранявате продуктите си.

Някои фулфилмънт доставчици разполагат с няколко центъра за изпълнение, което им позволява да обслужват различни географски местоположения по-бързо, отколкото ако разполагат само с един. Това позволява на компаниите за електронна търговия да доставят бърз, предоставяйки достъпни доставки на разнообразна клиентска база.

Очевидната полза от използването на логистична компания на трета страна (3PL) за възлагане на изпълнението е, че ви спестява необходимостта да вършите работата сами.

Възлагането на процесите по изпълнение на поръчките на 3PL може да улесни управлението на стоките, да подобри обслужването на клиентите и да спести на продавача много време, за да се съсредоточи върху по-стратегически задачи.

Но ползите от фулфилмънт услугите са много по-големи и по-съществени от това. Възлагането на това друг да складира и изпълнява поръчки на външни изпълнители може да окаже значимо въздействие върху растежа на вашия собствен бизнес.

Ако имате онлайн бизнес и се интересувате от повече информация, можете да научите най-важното за фулфилмънт услугите от Карго Планет.

Вашият коментар