Идеи за декориране на трапезарията

Топлина, ефектност, хармония… тези и други добродетели са някои от онези, които винаги се стремим да импрегнираме в нашата трапезария. Пространство, където се споделя от семейството, където гостите са добре дошли и където нашето въображение и добър вкус трябва да царуват.

Стените

Когато става въпрос за съвпадение на цветовете, можете да изберете монохроматично, ако търсите минималистично настроение, или може би да използвате двуцветна боя, тапети и дори картина, за да подчертаете пространството. Ако имате малка трапезария и трябва да създадете усещане за простор, можете да боядисате едната стена по-тъмна от останалите и така да създадете контраст и дълбочина на помещението или боядисайте тавана в същия цвят като стените.

Масата… звездният елемент

Това е тази мебел, която привлича най-много внимание в нашата трапезария. Ако постоянно приемаме гости, правоъгълните маси са идеални, но ако пространството е проблем, кръглият вариант на тази мебел е практически задължителен. Също така помислете за маса, която е лесна за почистване и поддръжка, ако ще я използвате ежедневно и ако трябва да акцентирате върху традиционен декор. От друга страна, металните или PVC маси са типични за по-модерна среда, но във всеки случай не забравяйте да поставите семпъл и приятен център (плодове, цветя, малка централна покривка и т.н.).

Да не забравяме и столовете

Някои хора предпочитат да закупят пълен комплект трапезни маси и столове, но ако искате да добавите индивидуалност към вашата трапезария, най-добре е да закупите столовете отделно. Очевидно и двата елемента ще трябва да съвпадат в дизайна, но за да разчупите схемите, можете да създадете много успешни комбинации от материали, дизайни и покрития. Например можете да използвате два стола от един модел, а другите два срещуположни с различна, но балансирана декорация. От друга страна, имайте предвид, че трапезните столове могат да бъдат по-големи и ако пространството е проблем, използвайте вместо това сгъваеми столове.

Какво ще кажете за останалите мебели?

Освен с маси и столове, можете да оборудвате вашата трапезария и с някои типични мебели като бюфет или бюфет, шкаф или витрина. При бюфета и шкафа те трябва да се избират в зависимост от размера и височината на масата. Неговите възможности за съхранение ни позволяват да поддържаме общата организация на стаята, в допълнение към факта, че можем да използваме стената за поставяне на огледала или картини, които задълбочават усещането за вертикалност. В случай на витрини, те са от съществено значение за безопасното показване на нашите сервизи, порцеланови изделия или семейни реликви, които си струва да се видят.

Вашият коментар