Кое е по-добре: готова кухня или кухня по поръчка?

Много от нас не биха могли да решат кой вид кухня е най-добрият вариант – готова или по поръчка. Зависи не само от установения бюджет и предпочитанията за стил и материали, но и от характера на помещението.

Готов тип или кухни по поръчка в зависимост от цената

Много хора вярват, че кухните по поръчка  са твърде луксозни и скъпи. Това много зависи обаче от размера, използваните материали, дизайна и не на последно място – самия производител. За създаването на нещо уникално, ще са ви нужни специални дизайнерски идеи. Разбира се, от своя страна това ще доведе до допълнителен разход. Но моделът със стандартна цена може да се конкурира с широко достъпните готови кухни в магазините.

Цените на готовите кухни също варират значително. Най-простите кухни от икономичен клас, биха могли да се открият в повечето магазини и салони за мебели. Често обаче такъв тип модели не са с идеално качество, като са използвани  най-евтиния вид материал за производство и цветовите вариации са доста ограничени. Ниските цени се дължат на изобилието от типични съдове за готвене, покупки на едро и най-простите материали.

Готов тип или кухни по поръчка, в зависимост от тяхната функция

Готовата кухня е проектирана по всички стандарти и правила. Купуването и ще ви спести ненужното планиране и подреждането на мебели. Кухните по поръчка обаче позволяват на вашето въображение да се развихри. Но е добре да сте наясно, че уникалният кухненски дизайн е голяма отговорност и очакванията ви е възможно да не съвпаднат точно с готовия резултат.

Въпреки това, всеки вид фирма за кухни по поръчка имат свои собствени дизайнери, които биха могли да са ви от полза за създаването на перфектния проект за вас. Така например можете да изберете личната височина на кухнята. Този аспект се отнася особено за хора с нисък или висок ръст, на които им е  неудобно да готвят в кухня със стандартна височина.

Също така, всеки има своите предпочитания за запълването на кухнята с мебели и уреди. Някои хора смятат, че фурната не е необходима, други я предпочитат директно под плота и т.н. При тези по поръчка  можете да създадете перфектната кухня на вашите мечти с всички малки неща, които са важни за вас.

Готов тип или кухни по поръчка в зависимост от материалите

Много магазини, продаващи готов тип кухни, предлагат различни сертификати, които удостоверяват качеството на продуктите си. Това обаче не означава, че кухнята по поръчка е по-лоша от готовата кухня. Много зависи от материала, от който са направени.

Най-евтините материали губят привлекателния си вид след две или три години експлоатация. Проблемът, с който се сблъскват много купувачи на готови кухни, е, че материалите на избрания модел не са подходящи за тях. И така, възниква въпросът за закупуване на кухня  по поръчка с избран дизайн или готов тип кухни изработени от стандартни материали.

 

Вашият коментар