Видове събаряне и характеристики на събарянето

Услуги по събаряне

Искате да съборите вътрешна стена, да съборите изцяло вашия дом или вила? Вие се нуждаете от специализирана фирма за кърти чисти извозва. Фирма, която да се погрижи не само за разрушаването, а и за всичко, което съпътства процесът на събаряне. Ето защо ще ви запознаем с видовете събаряне, които предлагат специалистите и неговите характеристики.

Видовете разрушаване, използвани за дадена сграда, конструкция или стена зависят от различни фактори, като например нуждите, пространството, бюджета или местоположението.

Не всички събаряния могат да бъдат извършени по един и същи начин, тъй като в зависимост от размера, местоположението и трудността, процесът на събаряне ще бъде по-сложен или по-прост.

 

Поради всички тези причини можем най-общо да разделим разрушенията на три различни вида:

 

– Механични разрушения

 

Механичното разрушаване понастоящем е най-разпространеният вид разрушаване. Този вид разрушаване се използва главно за цялостно разрушаване или за частично разрушаване на големи площи.

 

Механичното разрушаване включва използването на тежки машини и носещо оборудване, като роботи или багери, които са оборудвани със специфични елементи и инструменти за разрушаване.

 

Както е логично, този вид разрушаване увеличава скоростта на разрушаването, а освен това, стига да е извършено правилно и от професионалисти, е почти напълно безрисково.

 

Във всеки случай, за да се извърши механично разрушаване, е необходимо да се разполага с голямо работно пространство, както и да се извършат определени подготвителни дейности преди и след разрушаването.

 

– Традиционни разрушавания

 

Това е вид разрушаване, което обикновено се използва в по-малки пространства или при частично разрушаване. Целта на частичното разрушаване е да се запазят част от структурните елементи, като например стени или странични стени, поради което не могат да се използват тежки машини, а се извършват от квалифицирани работници с помощта на традиционни техники и инструменти.

 

Обикновено традиционното събаряне се извършва на два етапа. На първия етап за разрушаването се използват хидравлични чукове, скоби и ножици. На втория етап по-малките отломки се отстраняват с помощта на машини и гъвкави инструменти. Последният процес е част от индустриалното почистване след събаряне.

 

Вашият коментар