Топ 3 играчки за ролеви игри, които децата обожават

Още от малки ни питат какви искаме да станем като пораснем. Ние обикновено казваме първото, което ни дойде наум – лекар, полицай, пожарникар и т.н. Това са професии, за които слушаме най-често по телевизора или родителите ни упражняват. Обожаваме да си играем на големи и това е тенденция, която не изглежда като се да променя, защото децата и до днес се вълнуват от ролеви игри.

Те харесват преобразяването от една роля в друга и това ги прави щастливи. Поради тази причина няма нищо изненадващо, че играчките, които най-често искат са свързани именно с различни професии.

В тази статия ще обобщим кои са именно в топ 3.

1. Детски кухни

Кое момиче не мечтае да е като мама и да готви вкусни неща в личната си кухня? Малките дами още от ранна възраст виждат колко е интересно и искат те самите да притежават печка, фурна, тигани, точилка, бъркалка, мерителни лъжици и всичко, което може да се намери в оригиналната кухня.
Към тази играчка е удачно да се добавят дървени плодове и зеленчуци – краставици, домати, картофи, ябълки, портокали, круши и други. По този начин освен забавление, децата ще

могат и да се образоват.

2. Лекарски комплекти

Да бъдеш доктор е същинска мечта в детските очи. Ето защо е чудесна идея да зарадвате малчуганите си с лекарски комплект, който включва: слушалки, термометър, спринцовка, ножица, чукче и др. С негова помощ по-лесно ще се оргарнизира ролевата игра.
Всички мъници ще се радват да научат повече за тази благородна професия. В някои комплекти има уреди, които светят или издават различни звуци, което е добре дошло за сетивна система на малчуганите.

3. Салони за красота и тоалетки

През последните години именно те стават изключително популярни и искани от малките момичета. Те обичат да приличат на майките си не само по домакински умения, но и по красив външен вид. Гримовете и четчиците могат да са подредени в различни форми, които са кои от кои по атрактивни.
С един такъв комплект малката принцеса и нейните приятелки ще заблестят. Те ще сменят ролите си на професионална гримьорка и нейна клиентка и ще прекарват часове в увлекателни игри.

Който и от тези комплекти за ролеви игри да изберете, ще можете да събудите радостта в детските очи.

Вашият коментар