Важно ли е мебелния обков да бъде качествен?

Когато решите да смените своята дограма или врати е време да помислите за по-голямата сигурност на вашето жилище. Дограмата е доста добър начин да поддържате определено ниво на изолация, но както се оказва и с почти всички останали продукти, именно обковът е нещото, което съдейства за по-голямата ефективност на съответните изолационни материали.

По-голямата ефективност и функционалност на едни прозорци или сенници се определя от качеството на обкова, който ги определя, като качествени. Най-важното при него е поддръжката, предвид неговите функции. Дръжките, пантите и др. елементи на дограмата, трябва да бъдат периодично почиствани, като това съдейства за цялостното представяне на дограмата.

Най-добрите образци на обков за дограма от Строй Инвест са направени в Германия , като има и доста български елементи, които притежават достатъчно качество и надеждност, що се отнася до тяхната устойчивост. Крепежните елементи на врати, прозорци или алуминиеви парапети, не само съдействат за тяхната цялост, но имат и доста добри изолационни функции. Така например, дръжките и уплътненията на една врата за баня съдействат за нейната функционалност, предотвратявайки появяването на влага в останалите помещения на жилището.

Пантите на прозорците трябва редовно да бъдат смазвани, което е от изключителна важност, както за тяхната функционалност, така и за дълготрайността на изолационните продукти. Неслучайно, именно крепежните елементи на всеки продукт, който трябва да свързва или „държи” отделните му части, са белег за неговото качество и удобство. Нито един потребител на дограма и свързаните с нея елементи не би искал да търси варианти за тяхната несвоевременна подмяна или ремонт, предвид проблеми, свързани с експлоатацията им. Затова гаранцията, която обикновено се дава от производителите на дограма за продуктите им, покрива по-скоро обкова на изолационните продукти. Това е обяснимо, предвид по-голямото натоварване на елементите, поддържащи функциите на дограмата. Един прозорец или сенник би устоял, дори и на непредвидени атмосферни влияния, но, по-скоро е възможна появата на проблеми с крепежните им елементи, които с течение на времето и във връзка с тяхната експлоатация се амортизират.

Вашият коментар