Какво трябва да знаем за ПВЦ дограмата?

Модерната Пвц дограма може да се види инсталирана на много места – в жилищни или обществени сгради, офиси, предприятия и така нататък.
За направата на профила се използва поливинилхлорид, а за укрепването му – стомана. Благодарение на нея дограмата става много по-силна.

Пвц дограмата се разделя на няколко отделения, наречени камери. Някои от тях са празни, а други са пълни с подсилващ материал. Колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добри са характеристиките на профила по отношение на шумо и топлоизолацията.

Поради структурните характеристики на такъв профил, PVC прозорците имат следните предимства:

  • Отлична плътност – висококачествената дограма може да пази добре топлината и да блокира шумът от улицата.
  • Трайност – експлоатационният период на тези прозорци е най-малко 20 години. Продуктите се справят отлично с температурните колебания, устойчивостта на валежите и ултравиолетовото лъчение.
  • Високо ниво на пожарна безопасност – един пвц профил е труден за запалване и притежава противопожарни качества.
  • Естетичен външен вид – модерната Пвц дограма може да бъде решена във всякакви цветови вариации. Същевременно, ламиниращите филми позволяват имитация на каменна или дървена повърхност. Формата може да бъде зададена според стандарта, а също така има версии арка или кръг.
  • Лесна поддръжка – за почистване на профила не са необходими специални препарати. И не е необходимо да се третират повърхностите със защитни лакове.
    Безопасност на околната среда – пластмасовите прозорци изобщо не са опасни за човешкото здраве. Те не отделят токсини във въздуха. Затова и са един от най-предпочитаните.

Разбира се, имат си и недостатъци. Например, че са непропускливи за въздуха и не поддържат оптималното съотношение влага-въздух. Поради тази причина се инсталира допълнителна вентилационна система.

Не са подходящи и за ремонт. Ако се появи пукнатина или друг дефект, е невъзможно да се отстрани, просто трябва дограмата да бъде заменена с нова.
Още едно неудобство е, че прахът се натрупва върху такъв профил по-интензивно, отколкото върху другите видове.

Качествена ПВЦ дограма може да поръчате от сайта на Премиум Пласт от тук: https://premiumplast.bg/pvc-dograma

Вашият коментар