Какво детско колело да купим на детето според годините

Лятото е най-подходящото време за игри на открито. Никой не е съгласен с това повече от децата. Има куп разнообразни дейности, които могат да запълват дните им със смислени занимания като карането на колело например.
Това е от уменията, които веднъж усвоено, остават за цял живот. На родителите обаче понякога не им е лесно да преценят с кое детско колело да започнат.

 • Детски колела за баланс
  През последните години широка популярност набраха детските колела за баланс. Те са предназначени за мъници от 2 до 7 години, като главната им задача е да развиват моториката на децата и тяхното равновесие.
  Върху тях детето се учи да използва крачетата, защото избутването е единственият начин за предвижване. Интересна подробност при колелата за баланс е, че седалката е разположена сравнително по-ниско, отколкото при другите детски велосипеди. Това се дължи на страха, който малчуганите изпитват от падане, докато са още малки.
 • Детски дървени колела
  Друга възможност за първо колело е дървеното. То е разновидност на балансното, защото също се води колело без педали. Бързо печели сърцата на малчуганите и на техните родители с естествените материали, от които е изработено и с лекотата, с която може да се мести. Разглобяването също не е проблем, а това позволява съхраняването вкъщи без заемане на много пространство.
 • Детски колела с помощни колелца
  Чест избор на родителите са детските колела с помощни колелца. Подходящи са за 2-3-годишни и нагоре. Те ангажират вниманието повече, защото детето трябва да върти педали, да пази равновесие, да съобразява скоростта и тн.
  За малчуганите е по-лесно да преминат към такъв тип детски велосипед, ако преди това са имали колело за баланс. Според родителите по-практично е помощните колелца да се гумени, а не пластмасови. Причината е тяхната издръжливост и не на последно място факта, че не остават следи по паркета, ако се кара у дома.
  Тези детски играчки, разбира се, изискват съответна екипировка, особено докато детето е още невръстно. Каската и наколенките са обичайният избор на майките. Те със сигурност предотвратяват ожулени колене и ронене на сълзи.

Онлайн магазините за детски играчки имат богати каталози, където можете да избирате измежду десетки модели и дизайни. Особено харесвани са тези с десени от анимационни филмчета и Дисни герои. Момиченца и момченца се захласват по тях поравно.
Какъвто и детски велосипед да изберете, малките пакостници ще са щастливи да направят своето първо каране.

Вашият коментар