Дизайнерска мивка за баня за повече лукс

Качество спрямо цена за дизайнерските мивки за баня – какво трябва да знаем

Вероятно отдавна или пък никога не Ви се е случвало да правите ремонт и сега се чудите от къде и каква мивка за баня да си купите. Може пък и да си мислите, че това е един от артикулите, който най – лесно се избира при обзавеждане на баня. Съжалявам, че трябва да Ви разочаровам, но това съвсем не е така. Онази порцеланова мивка за баня, която до сега сте ползвали у дома отдавна е морално остаряла и ако възнамерявате да си купите подобна мивка /например от типа мида – популярна от времето на социализма/, рискувате да развалите всичко, независимо какви проекти за баня сте гледали, какви плочки сте си взели и колко сте похарчили в обзавеждане за баня. Истината, е че да харесаш и купиш мивка, уви съвсем не е толкова лесна задача.

Двойна мивка Quattro за мебел 120 см.
Двойна мивка Quattro за мебел 120 см.
Купа LT-2173-S 50x42
Купа LT-2173-S 50×42
Купа LT-1131 59x41
Купа LT-1131 59×41

Всъщност на нашият пазар все още най – масово предлаганите мивки са порцелановите и те са основно на българските заводи Фаянс и Видима. Дали по навик, дали поради относително по – ниските цени или защото потребителите още не са достатъчно информирани за предимствата в качеството и дизайна на мивки от други материали, продължава механичното закупуване на обикновените и старомодни порцеланови мивки. Дори сега си спомням, че веднъж една от продавачките в магазин за баня ми сподели, че при нея често има клиенти, избиращи умивалник не по неговата форма и дизайн, а по това дали коритото е подходящо да се перат дрехи. Този тип потребители трудно ще бъдат убедени в предимствата на днешните мивки при които водеща е визията и способността за съчетание с различни мебели за баня. Ако Вие не сте от тях значи тази статия ще Ви бъде интересна.

В западна Европа и в САЩ от няколко години се използват преимуществено мивки от различни композитни и синтетични материали като най – разпространени и предпочитани са тези от полимермрамор. Те не само, че са предпочитани от обикновения човек, но са и единствените, които държавата позволява да се използват в обществени, административни и държавни институции – болници, предприятия от хранителновкусовата промишленост и др.

Ако скоро Ви се е случвало да сърфирате в интернет търсейки идеи и проекти за баня или сте посещавали луксозни хотели или частни домове в чужбина навярно вече сте забелязали, че мивките за баня не са това, което бяха. В стремежът си да преборят ожесточената конкуренция, производителите от този сектор реализират почти всички уникални идеи, плод на безграничната дизайнерска мисъл. Сега може да се докарате до лудост избирайки новата си мивка, докато се чудите дали да бъде от естествен или полимерен материал; прозрачна или цветна; овална, правоъгълна или ъглова мивка, с неправилна форма; върху плот, за вграждане или мивка с шкаф и т.н. Всъщност изборът Ви ще бъде донякъде улеснен поради фактът, че всичко хубаво и ново идва у нас доста по – късно. Просто българският пазар е малък и не достатъчно интересен за много от производителите, а вероятно и ние не сме достатъчно израсли за много от нещата, така че магазините за баня не предлагат всички онези изумителни мивки, които могат да бъдат намерени в чужбина. Поради тази причина решихме в тази статия да Ви запознаем с една новост навлязла и на българския пазар, а именно мивка за баня от полимермрамор.

В последно време тези умивалници превзеха не само света, но и част от българския пазар. Това съвсем не е случайно като имаме предвид уникалността и изящните форми на тези мивки от полимермрамор. За разлика от порцелана при, който почти всяка мивка е с някакъв дефект /неточност в размера, неправилни ръбове или извивки, вълнообразни подутини или вдлъбнатини, тънки напуквания в глазурата натрупващи с времето мръсотия, естественото пожълтяване и т.н./, при новите мивки всички тези недостъци са напълно отстранени. Чудесно нали?! Освен това съотношението мивка цена е в изключителна степен в полза на полимерните особено, ако сте решили да си вземете нормална хубава голяма мивка, мивка с плот или пък двойна мивка. Друго предимство на този вид умивалници, е че те са еднакво подходящи както за самостоятелен монтаж използвайки един нормален красив хромиран сифон за мивка, така и в комбинация с шкаф и друга мебел за баня. Естествено тези, които се предлагат на българския пазар не са от най впечатляващите дизайнерски модели като тези, които Ви представяме сега, но пък определено превъзхождат в пъти всичко пробутвано ни до момента като нещо ново и красиво.

Вашият коментар