Всичко за поддръжката на септични ями

Поддръжка и почистване на септични ями – позната процедура за всички собственици, имащи в имота си локална канализация. На всички тях им е ясно, че не трябва да се отказват от тази услуга. Цената на почистване на септичните ями не е така важна, когато има риск да се разлеят фекалните отпадъци по вашия двор.

Ако не допуснете такава ситуация и навреме направите изпомпване на ямата, цената ще бъде приемлива. Има още няколко фактора, които позволяват да се повлияе на стойността на услугата.

В този случай, ако при направата на локалната канализационна система, се вслушате в съветите на специалистите, то разходите за почистване на септичните ями могат да бъдат много по-ниски.

Кога се налага използване на септична яма

За много хора от крайните квартали и вилните зони на София, за селата в провинцията и малките градове има една единствена опция за събиране на фекалните отпадъци и мръсната вода от домакинството и това е т.нар. изгребна септична яма. До преди няколко десетилетия са се ползвали обикновенни дупки, изкопани някъде в най-ниската част на двора или пък специално построена яма, чийто стени са облицовани с тухли или друга повърхност. Във всички тези случаи обаче част от мръсните води са се изливали по улиците или в двора на съседа. Това води до много неприятни миризми и опасност от инфекции. В днешно време съвременните изгребни септични ями представляват големи резервоари от подходящ материал, като полиетилен или бетон, при които разливането на мръсни води от канала е напълно елиминирано. Всикчки те са подходящи за подземен монтаж в имота на собственика като съществуват и допълнителни опции като заключващи се капаци за отворите, преливна тръба, допълнителни надстройки за по-голям обем и други.

Поддръжка и почистване на септична яма

Има фирми, които предлагат на своите клиенти изгодни условия за изпомпване на септичните ями, дори цената при това да не е по-висока от средната за града.

Цената за поддръжка ще бъде по-ниска и следните случаи: обема на ямата е равен с вместимостта на почистващата машина; осигурен е лесен достъп на специализирания автомобил до ямата; съобразена с периодичността на чистенето (профилактично, а не аварийно).

Ако вашият имот е разположен далече от градските очертания, не очаквайте бързо да ви се изчисти септичната яма и цената да бъде ниска. Разстоянието е още един важен фактор при формиране стойността на услугата. Даже ако са спазени всички фактори, описани по-горе, вие няма как да получите намаление на цената.

Изгодно е да се ползват услугите на специализираните фирми. Причините за това са няколко. Предлагат се всякакви форми на разплащане; услугата може да бъде изпълнена в удобно за вас време; издава се документ за извършената услуга; има отстъпка за редовните клиенти.

Ако имате нужда от услугата почистване на септични ями и искате да получите по-ниска цена, следва да постъпите така: да позвъните на диспечера и да оставите необходимата информация за себе си (адрес, обем на септичната яма) и служителите на фирмата ще подготвят договор за обслужване на вашата канализационна мрежа.

Трябва да се знае, че услугата ще бъде по-евтина, ако се изпълнява процедура с необходимата периодичност, а не да се изпомпва яма максимално пълна и препълнена.

При неясни въпроси за формирането на цената за услугата почистване и поддръжка на септични ями може да попитате по телефона за пълно информиране и изясняването им.

Източник: http://ecoteam-bg.com/

Вашият коментар