Как коледната декорация помага да внесем празничен дух на трапезата

Идва Коледа и празничното настроение витае във въздуха. С доза креативност, подръчни материали и малко фантазия можете да преобразите масата за празника. В кухнята ви ще зазвучат красиви мелодии, а семейството – ще се събере около трапезата.

Подредбата на една хубава украса за коледната трапеза е също толкова важна, колкото и самите ястия за чудесното настроение. Без значение дали ще се спрете на по-минималистична декорация или по-богата и сияйна, важното е че с нейна помощ ще спомогнете за постигането на коледния дух, с който да посрещнете всички близки за празника. Красивите коледни покривки, карета, тишлайфери и салфетки, комбинирани с традиционните за празника ястия и доброто ви настроение ще направят чудо в Коледната нощ.

За онези домакини, които обичат да изпипват всечко до най-малкия детайл, ще има разнообразни идеи в тази статия. В нея ще ви дадем идеи за коледни подаръци, а също и предложения как да украсите собствената си трапеза. Следвайки ги ще можете да превърнете Коледа в истински приятен и светъл празник.

Коледни покривки за маса

Коледните карета покривки и тишлайфери за маса са супер идеи за коледни подаръци, а също и за декорация на трапезата в празничната нощ. Не бива да неглижирате тази част от аранжировката. Напротив, поставете акцента именно там и няма да съжалявате. Всеки член на семейството ще остане очарован, а и всеки гост също.

Коледните покривки са изключително красиви. Те комбинират традиционните за празника бял и червен цвят, а понякога по тях присъства и зелено. Допълнително са украсени от изображения на еленчета, камбанки, снежинки, елхи и прочие.

Можете да комбинирате коледни покривки за маса с подходящи салфетки. Разнообразие при салфетките с коледни мотиви не липсва. Традиционните ботушчета, еленчета, снежни човеци и заснежени къщурки внасят допълнителна нотка празничност. Ликът на Дядо Коледа се показва от салфетките и подсказва за момента, в който ще се отворят така чаканите и желани подаръци.

Коледни сервизи

Сред идеите за коледни подаръци, които ви даваме, включваме и коледните сервизи. Обикновено те са от чаши или чинии с празнични мотиви. Чашите, посветени на Коледа, са красиви, но и същевременно практични. Можете да изпиете в такава чаша сутрешното си кафе, докато наблюдавате как навън вали.

Що се отнася до чиниите можете да бъдете сигурни, че всяко ястие поднесе в коледна чиния ще бъде по-добре прието, заради настроението, което носи на цялата трапеза.
Допълнителен уют на масата биха внесли ароматни свещи или керамични фигурки на ангелчета. Комбинацията с подходяща коледна покривка ще направи Коледната нощ специална за вас и вашите гости.

Ефектът на коледната декорация в кухнята естествено се подсилва от аромата на вкусни блюда, подправени с типични за сезона подправки. Коледните празници са същински пир за духа и неминуема наслада за сетивата. Това е най-магичното време от годината, в което се събирате около трапезата и заедно с приятели и семейство отбелязвате края на още една година.

Вашият коментар