Смяна на стъкло на мобилен телефон

Счупеното стъкло на телефона ви, освен затруднения с работата и естетическият вид на мобилното устройство, може да представлява опасност за здравето и може да причини увреждане на очите или дори порязвания. Въпреки, че ремонтът на счупено предно стъкло на телефона може да не е евтино, смяната на стъклото е от съществено значение, за да се избегнат допълнителни повреди. Тази статия ще обясни, как да предпазите стъклото на iPhone и Samsung. Можете също да намерите съвети за смяна на стъкло на смартфона си. Прочетете, за да научите повече за подмяната на стъкло на телефона и как да защитите устройството си.

Как да предпазите стъклото на телефона от счупване

Ако случайно сте изпуснали телефона си, има голяма вероятност екранът да има пукнатина или да се счупи напълно. Може дори да не можете да установите, кое стъкло е спукано, защото повечето протектори на екрана покриват целия екран. В такива случаи може да се наложи да премахнете задния капак, за да стигнете до засегнатата област. Ако сте използвали закалено стъкло обаче, можете да отлепите повредената част и да я замените с нова. Това изисква известни умения и инструменти. Ако прецените, че нямате време или възможност, може да се обърнете към фирма, която извършва gsm сервизни услуги.

Много съвременни телефони са покрити с олеофобни покрития, които предпазват повърхността на стъклото от омасляване и мръсотия. Това означава, че ако случайно счупите стъклото, ще трябва да бъдете особено внимателни, за да не повредите устройството. След като почистите телефона си, можете да посегнете към гумени ръкавици и да почистите счупеното парче стъкло.

Смяна на стъкло на смартфон

Смяна на стъкло на iPhone

Смяната на спукано стъкло на iPhone може да струва малко по-скъпо, но си струва да запазите телефона си, вместо да го смените с нов. А това означава ново конфигуриране, преинсталиране на всички приложения, прехвърляне на акаунти и контакти. За разлика случая, когато се счупва целия дисплей, спуканото стъкло на iPhone ще се разпадне, вместо да се разбие на опасни парчета. Много потребители вече предпочитат закаленото стъкло пред обикновеното стъкло. Този тип защитно покритие е по-устойчиво на счупване и се използва в много случаи. То обаче е по-скъпо от незакаленото стъкло.

Независимо какъв модел iPhone имате, вероятността да имате напукано стъкло при изпускане на апарата не е малка. Пукнатините могат да растат и да причинят допълнителни щети, което прави невъзможно правилното използване на смартфона. Задното стъкло на iPhone също е особено крехко и дори може да пореже пръстите или ръцете ви, ако бъде компрометирано. А като говорим за естетическата страна, ще откриете че е разочароващо да държите iPhone със спукано задно или предно покритие. Но за щастие можете да се обърнете за помощ от специалист, който да смени счупеното стъкло.

Смяна на стъкло на Samsung

Ако имате проблеми с дисплея или стъклото на вашия Samsung Galaxy, вероятно вече търсите gsm сервиз за услугата смяна на стъкло на Samsung. Тези ремонти могат да отнемат от един до няколко часа, в зависимост от вида на повредата и наличността на резервните части. Samsung е един от най-популярните производители на смартфони и със своя блестящ дизайн и дисплеи от край до край, моделите със сигурност ще ви приковат вниманието. Въпреки че стъкленият дизайн на Samsung ги прави изключително издръжливи, това също така означава, че стъклото може да се счупи при изпускане.

Надяваме се, че от тази статия сте разбрали, защо е необходим ремонт и смяна на стъкло на телефон, и как можете да го направите с помощта на някой GSM сервиз, препоръчан от приятел или с добри отзиви в Интернет.

Вашият коментар